Dagbeleving De Tulp

De gezelligste ontmoetingsplek voor thuiswonende ouderen

Bent u al bekend met Dagbeleving De Tulp in Waddinxveen? Wij zijn er sinds september 2021 voor thuiswonende ouderen die behoefte hebben om in een huiselijke omgeving nieuwe sociale contacten op te doen. De Tulp is kleinschalig, gezellig en maakt dat mensen op leeftijd de dag op een prettige manier door kunnen brengen. ‘Niks moet, maar alles mag’ is hier zeker van toepassing. Initiatiefnemers Frank en Marja van den Berg organiseren verschillende activiteiten, van geheugenspelletjes tot leuke uitstapjes en alles is afgestemd op dat wat de ouderen kunnen en zelf leuk vinden om te doen. De Tulp is een gaaf concept dat heel goed aansluit bij de wens van zowel de ouderen in Waddinxveen als de mensen om de ouderen heen.

Eén tegen eenzaamheid

Marja: “Iedereen heeft recht op een prachtige (oude) dag met zingeving en zonder eenzaamheid. Bij de Tulp bieden wij een plek aan waar ouderen in ongedwongen sfeer samen kunnen komen. We zetten ons in om een liefdevolle omgeving te creëren waar ouderen kunnen opbloeien en nieuwe vriendschappen kunnen sluiten. De Tulp is er overigens niet alleen voor ouderen, maar ook voor hun omgeving. Door van alles te ondernemen met de ouderen, krijgen de mantelzorgers meer ruimte en lucht. De ouderen worden gehaald en gebracht. Wij houden het thuisfront op de hoogte van elke Tulpdag, zodat ze weten dat hun (groot)ouders/partners veilig zijn én wat er allemaal beleefd is.”

Voor ouderen én hun omgeving (rust en ruimte voor mantelzorgers)

Samen erop uit! 

Bij De Tulp beleven we elke dag iets nieuws: zowel binnen als buiten. Elke dag is wat ons betreft een mooie Tulpdag. Samen kijken we naar wat er nog wel kan. We bezoeken lokale bedrijven, gaan de natuur in, doen creatieve workshops en komen in beweging. Uiteraard is er ook volop ruimte voor een leuk praatje, gezelschapsspellen en ontspanning.

Een blijvene plek voor De Tulp

Samen is alles leuker!

Op dit moment hebben wij een fijne plek in de polder van Waddinxveen (Zesde Tochtweg 4C). Voor de lange termijn zijn we op zoek naar een locatie ‘in het centrum’ van Waddinxveen. Dit is het liefst een locatie van circa 100-150 m2 met een eigen buitenruimte. Ook staan we open voor een woon-werklocatie of een andere creatieve optie. Heeft u de gouden tip voor een mogelijke locatie? Dan horen we het graag!

Wat kunt u verwachten bij De Tulp:

  • Huiselijk sfeer waar iedereen welkom is 
  • Een verse en gezonde lunch
  • Binnen- en buitenactiviteiten (geen verplichtingen)
  • Persoonlijke en oprechte aandacht
  • Vooral veel gezelligheid en samenzijn

Carpe Diem: Pluk de dag! 

Lijkt het u leuk om De Tulp te ervaren? Of kent u iemand die dit leuk lijkt?

Kom gezellig (een dag) kennismaken!

Dagbesteding De Tulp

Zesde Tochtweg 4C

2742KR Waddinxveen

06-24526868

detulp@online.nl

www.dagbestedingdetulp.nl