Soepel door het leven...

...met Fysiotherapie Waddinxveen!

Op 1 oktober 2019 opende Kevin Colla zijn praktijk in de sportschool Club Den Edel aan de Sniepweg. Nu ruim een jaar later kijkt hij terug op zijn eerste jaar als ondernemer. En vertelt alles over zijn praktijk, de weg daar naartoe en zijn ambities!

Kevin woont sinds twee jaar in Gouda met zijn vriendin Louise. Toch ziet hij zichzelf nog altijd als een échte Waddinxvener. “Ik ben hier geboren en getogen. Waddinxveen ken ik door en door. Ik heb ‘natuurlijk’ op het Coenecoop College gezeten en heb vanaf mijn achtste tot mijn 22e bij CVV Be Fair gevoetbald. Na twee knieoperaties moest ik stoppen met voetballen. Ook ben ik daar een tijdje trainer geweest en was ik assistent van het 1e elftal. Daar is ook mijn interesse in fysiotherapie begonnen, hoewel ik eerst een ander pad koos. Ik had een aantal jaar een kantoorbaan, maar daar werd ik niet gelukkig van. Mijn leven bestond uit voetbal, sport en bewegen en het was dus eigenlijk toch logisch om daar mijn beroep van te maken. Daarnaast kom ik uit een gezin waar iedereen graag met mensen werkt (mijn vader bij de zeehavenpolitie, mijn moeder in de gehandicaptenzorg en mijn zus in de kinderopvang bij een BSO). Ik gooide het roer om en startte in 2013 met de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Leiden.”

Van stage tot eigen praktijk

Tijdens zijn studie liep Kevin stage bij een aantal voetbalclubs, waaronder Feyenoord en Excelsior Rotterdam. “Dat opende precies díe deuren die ik graag wilde. In 2016, nog in het laatste jaar van mijn studie, werd ik gebeld door het hoofd van de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam. Of ik daar de fysiotherapeut wilde vervangen. Natuurlijk heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Uiteindelijk heb ik daar bijna vijf jaar gewerkt. Daarnaast ging ik als fysiotherapeut aan de slag bij Robert Spruit van FysioBeter. Wat een mooie combinatie, waarin ik veel ervaring heb op gedaan. Vorig jaar stopte Robert met zijn praktijk in Club Den Edel en kreeg ik de kans om op die plek mijn praktijk te starten.”

“Ik heb maar één doel: met het juiste behandelplan mijn cliënten pijnvrij de deur uit zien lopen.”

Fysiotherapie Waddinxveen

Sniepweg 13H
2742 AR, Waddinxveen

06 – 224 431 77
info@fysio-waddinxveen.nl
www.fysio-waddinxveen.nl

Iedereen is welkom!

Van jong tot oud: iedereen met pijnklachten of behoefte aan sportbegeleiding is welkom bij Fysiotherapie Waddinxveen. “Mijn praktijk is kleinschalig, waardoor ik iedereen veel persoonlijke zorg en aandacht kan geven. Ik kijk niet alleen naar de pijnklacht, maar naar het complete plaatje. Mijn doelgroep is heel breed: sportende kinderen, volwassenen die voor het eerst gaan sporten, maar ik help ook mensen na een hartrevalidatie weer op de been. Ik ben ook nog steeds actief voor CVV Be Fair. Voor de leden heb ik een speciaal inloopspreekuur voor sportblessures. De ervaring die ik heb opgedaan bij de jeugdopleiding van Excelsior kan ik hiervoor goed gebruiken. Bijvoorbeeld bij het in kaart brengen van de biologische leeftijd of op welk moment kinderen een groeispurt hebben. Ik heb ook nog steeds korte lijnen met verschillende artsen, onder meer bij het Erasmus MC en het Reinier Haga Orthopedisch Centrum in Zoetermeer. Kinderen met klachten kan ik daardoor beter helpen. De samenwerking met Club den Edel is ook heel fijn, niet alleen voor mij, maar vooral voor mijn cliënten. Voor begeleiding of revalidatie mag ik alle faciliteiten zoals fitnessapparatuur en cardioapparaten van de sportschool gebruiken. Ik heb maar één doel: met het juiste behandelplan mijn cliënten pijnvrij de deur uit zien lopen.”

“Het is mooi om te zien
hoe ondernemers
elkaar in deze tijd steunen!”

Zonder wrijving geen glans

Voor Kevin was het eerste jaar als eigen ondernemer er één met veel uitdagingen. “Mijn praktijk was net vijf maanden open, toen in maart het coronavirus uitbrak. Naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen, moest ik ruim zes weken dicht. Net zoals bij veel andere ondernemers kwam er in één klap geen geld meer binnen. Dat was natuurlijk wel even slikken. Gelukkig dacht Club Den Edel goed mee, bijvoorbeeld over de huur. Het is mooi om te zien hoe ondernemers elkaar in deze tijd steunen! In mei mocht ik weer opstarten en nu draait de praktijk echt fantastisch. Ik heb vertrouwen in de toekomst en hoop de komende jaren uit te groeien tot een praktijk met meerdere, gespecialiseerde fysiotherapeuten. Ik wil zelf meer gaan focussen op de combinatie van fysiotherapie met natuurgeneeskunde. Bijvoorbeeld accupunctuur, homeopathie en advies op het gebied van juiste voeding. Ik ben ervan overtuigd dat je met een goede balans veel klachten kunt voorkomen of behandelen.”