Groot sportaanbod:

wat kies jij?

Er wordt heel wat gesport in Waddinxveen! Zo’n 16.000 Waddinxveners doen aan sport en er zijn ruim 50 sportlocaties en -verenigingen. Zoals voetbal, basketbal, tennis en turnen, maar er zijn ook verenigingen voor sporten waar je misschien minder snel aan denkt, zoals duiken, denk- en vechtsporten of hondensport. Dat is natuurlijk hartstikke goed, want sport is goed voor iedereen en bovendien superleuk.

Krachten bundelen

Die verenigingscultuur past echt bij het dorpse karakter. Hoewel Waddinxveen groeit, kennen mensen elkaar nog echt én hebben ze veel contact. Dat geldt ook voor de bestuurders van sportverenigingen, die soms met elkaar plannen maken om hún sport in de spotlight te zetten. Een voorbeeld daarvan zijn de tennisverenigingen ‘Be Fair tennis & padel’ en ‘De Gouwe Smash’. Arie Boonstoppel, voorzitter van Be Fair, is blij dat de clubs samen optrokken om tennis onder de jeugd meer bekendheid te geven. “Dat deden we met een campagne rondom Tennis Kids,” vertelt hij enthousiast. “Iedere vereniging wil natuurlijk het beste voor zijn leden. Als je samenwerkt kun je sport makkelijker mogelijk maken voor alle Waddinxveners. Waar de ene vereniging helemaal vol zit, heeft de ander misschien nog ruimte voor nieuwe inschrijvingen. Wat is het dan fijn als je elkaar kan helpen. Voor onze Tennis Kids acties en het Tennissen met Kennissen (voor volwassenen) was er veel animo. We hebben 24 nieuwe leden kunnen inschrijven, dus daar zijn we erg blij mee. Een deel daarvan deed nog helemaal niet aan sport, dus dat is alleen maar goed voor iedereen; de club, de sporters zelf en voor de mensen die ze bij ons weer leren kennen. Een echte win-win situatie.”

 

Sportieve initiatieven

Er vindt niet alleen veel beweging plaats op het veld, maar ook achter de schermen bij sportorganisaties. Het Sportplatform Waddinxveen (voorheen Platform Sport, Spel & Bewegen Waddinxveen) verbindt lokale partijen die zich bezighouden met sport, zoals verenigingen, gemeente en onderwijs. Het platform heeft al aan verschillende activiteiten bijgedragen. Een ander voorbeeld is WaddSportief, een sportmarkt om verenigingen en mensen die een sport zoeken, bij elkaar te brengen. Ook dit jaar vindt WaddSportief weer plaats, tijdens het culturele event WadCultureel in september