Juwelier Robert Den Haag…

een begrip in de regio

Dat Waddinxvener Robert Den Haag juwelier werd, was eigenlijk voor niemand een verrassing. Het beroep zit in zijn bloed. “Mijn ouders waren ook juwelier en hun winkel J. Den Haag zat op verschillende locaties in Waddinxveen. Van de Dorpstraat verhuisden zij naar de Kerkweg, vervolgens naar de Oranjelaan, het KW-plein en tot slot op de Passage. Als kind liep ik altijd al rond in de winkel en in 1995 startte mijn eigen avontuur. Met mijn eerste winkel op de Hesseplaats in Rotterdam. Inmiddels zijn er meerdere zaken. Vanaf december open ik met trots de deuren van een nieuwe winkel in Boskoop. En per 1 januari die van Pandhuis – Haaglanden in Leidschendam.”

Alles draait om service

“Persoonlijke service staat op nummer één in alle winkels. Wij kunnen iedere klant helpen, omdat we een aanbod hebben voor elke portemonnee en voor iedere leeftijd. In ons team zet iedereen graag een extra stapje om jou als klant te helpen. Wij denken met je mee en doen er alles aan om aan jouw wens te voldoen. Dat is ook meteen de reden dat we voor Waddinxveen de Laser Engraving Machine hebben aangeschaft. Daarmee kunnen we sieraden, tot ongeveer 10cm, voorzien van een lasergravure. In een lettertype naar keuze, dus die sieraden krijgen een heel persoonlijk karakter. Voor bedrijven betekent dit dat ze ook hun eigen logo kunnen aanbrengen. Wij zijn de enige juwelier in de regio met dit vernieuwende apparaat. En dat is een echte meerwaarde. Daarnaast laten we er ook mee zien dat we, in een moeilijke tijd, durven investeren en vernieuwen.”

Robert Den Haag in Boskoop

Robert Den Haag blijft zich ontwikkelen en uitbreiden. “Op 1 december openen we onze nieuwste locatie in Boskoop. Ik heb een persoonlijke band met het pand, want ik heb het overgenomen van de familie van mijn gewaardeerde collega Hans Does, die deze zomer onverwachts overleed. De band die ik heb met de familie gaat jaren terug. Als klein jongetje hielp ik mee in het atelier van de heer Does sr. in Zuidwijk. In de jaren dat Hans en ik onze eigen winkels hadden, hebben wij altijd contact gehouden. We hielpen elkaar met het doorleveren van artikelen, en ik liep af en toe bij hem binnen voor een kop koffie. Daarnaast liggen mijn roots voor een deel in Boskoop. Mijn moeder is een Boskoopse kwekersdochter en mijn eerste baantje had ik in Boskoop. Natuurlijk neem je zo’n zakelijke beslissing niet alleen op emotie. Ik merk dat we in de winkel in Waddinxveen ook vaak mensen uit Boskoop ontvangen. Een winkel in Boskoop is daarom een perfecte aanvulling op de huidige winkels. Toen de familie van Hans mij benaderde om het pand over te nemen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken.”

“Wij kunnen iedere klant helpen, omdat we een aanbod hebben voor elke portemonnee en voor iedere leeftijd.”

Juwelier Robert den Haag

Winkelcentrum Gouweplein
Gouweplein 48
2741 MW Waddinxveen

0182 – 617 868
info@robertdenhaagwaddinxveen.nl
www.robertdenhaag.nl

Sieraden voor cash

Ook de services van Robert Den haag breiden uit. Per 1 januari mag hij zich eigenaar noemen van Pandhuis – Haaglanden in Leidschendam. In dit pand draait alles om het belenen van goud, zilver of juwelen. “Mensen die op korte termijn geld nodig hebben kunnen bij ons hun sieraden brengen in ruil voor directe cash. Je hebt vervolgens zes maanden de tijd om het geleende bedrag plus rente terug te betalen. Als dat niet lukt, vervalt het sieraad aan het Pandhuis. Als juwelier kom ik al 15 jaar over de vloer bij deze organisatie om te handelen. In die tijd heb ik veel geleerd van het vak en uitgebreid achter de schermen mee kunnen kijken. De overname van dit bedrijf kwam op mijn pad en ik wist meteen dat ik deze kans moest grijpen. Ik sta al vanaf mijn 16e in de winkel en wilde nog voor mijn 50e een nieuw uitdaging aangaan. Dat is over een jaar en dus kwam Pandhuis – Haaglanden precies op het goede moment!”

We hebben ideeën genoeg om nog
jaren actief te zijn!”


Actief in Waddinxveen

“Nieuwe plannen voor Waddinxveen zijn er ook. Die liggen vooral op het vlak van nieuwe collecties. Zo hebben we nu het Zwitserse horlogemerk Ebel en de gouden collectie van Buddha to Buddha voor mannen vrouwen in huis gehaald. Maar ook het Nederlandse NOL sieraden, dat staat voor handgemaakte sieraden van echt Nederlands vakmanschap. Voor jongeren hebben wij horloges van Casio. Die zijn kleurrijk en hebben veel bijzondere functies, zoals het model Mudmaster waar je letterlijk mee door de modder kan. Ook de Samsung smartwatches zijn in trek. Hiervoor hebben wij een display met voorbeeldhorloges, zodat je alle functies zelf kunt bekijken. Aan deze mooie collectie wordt binnenkort ook het merk Certina toegevoegd. We hebben ideeën genoeg om nog jaren actief te zijn!”