Maak kennis met de

Waddinxveense scouting...

Buiten lekker actief bezig zijn… dat doe je natuurlijk bij de scouting! Scoutingverenigingen brengen kinderen en jongeren op een leuke manier in aanraking met de natuur. Dat doen ze door toffe activiteiten te organiseren, zoals Levend Stratego, Weerwolven, zeilen en lasergamen of ze gaan met een groep kamperen. Dat is hartstikke leuk en gezellig én je leert om goed samen te werken. Inmiddels zijn scoutingclubs ook regelmatig indoor actief, bijvoorbeeld met computerspellen. Waddinxveen heeft twee scoutingverenigingen. Wist jij dat ze samen meer dan 350 leden hebben? Beide verenigingen hebben dit jaar een mooi verhaal te vertellen. Waar dat precies over gaat vroegen we aan twee scouts die al jaren betrokken zijn bij hun club. Sebastiaan van Doorn van Scouting Klimopgroep en Ferdi Karskens van Scouting Sint Victor.

Nieuw clubhuis voor Scouting Klimopgroep

Sinds een paar maanden weten de scouts van de Klimopgroep dat er een nieuw clubhuis gaat komen. “En dat was hard nodig,” vertelt voorzitter Sebastiaan van Doorn. “De twee gebouwen zijn zo’n 30 tot 40 jaar oud en zijn niet meer in goede staat. We hebben last van lekkages en kortsluitingen. En er zijn al regelmatig aannemers langs gekomen om het pand te verstevigen, omdat het anders zou instorten. Zo’n gebouw voldoet natuurlijk al helemaal niet aan allerlei duurzaamheidseisen. Het is ook echt slecht te verwarmen. Onze club groeit hard. We zijn verdubbeld in leden ten opzichte van de periode waarin de huidige accommodaties gebouwd zijn. We willen graag een mooi clubhuis, waar we met zijn allen in passen en waar we in de toekomst nog verder in door kunnen groeien. Voor de twee gebouwen die er nu staan, komt één modern, energieneutraal clubhuis terug. We zijn blij dat de gemeenteraad inmiddels ook heeft ingezien dat een nieuw clubhuis echt nodig is. Wanneer en hoe er gebouwd gaat worden, weten we nog niet precies, maar er wordt achter de schermen hard gewerkt. We maken afspraken met aannemers en gemeente. En onze leden helpen hard mee! Als jij kortgeleden aan de deur stroopwafels hebt gekocht, dan is er grote kans dat je een scout van de Klimopgroep aan de deur had. En met je aankoop heb je bijgedragen aan de bouw van het nieuwe clubhuis van Scouting Klimopgroep.”

Feest bij Scouting Sint Victor!

75 jaar jong … dat mag gevierd worden!

“Onze club is in 1947 opgericht en 2022 staat helemaal in het teken van het 75-jarig bestaan,” vertelt secretaris Ferdi Karskens. “Het feestjaar werd geopend op 9 april door de burgemeester en de kinderburgemeester van Waddinxveen. En ook de Regio Lek- en IJsselstreek van Scouting Nederland waren aanwezig. Het was een fantastische dag met spelletjes en activiteiten en heel veel bezoekers. Het scouting-gevoel was er helemaal met allerlei buitenactiviteiten. Iedereen kon bijvoorbeeld zelf een pijl en boog maken. Ons jubileumjaar ging dus top van start, maar het blijft zeker niet bij dit ene ‘verjaardagsfeest in april’. Er staat onder meer een groots jubileumkamp op de planning op een mooie kamplocatie. Dat is voor alle leden samen, dus zo’n 160 mensen. Op de kamplocatie zijn clubhuizen afgehuurd en kampeerplaatsen en het thema is ‘Strijd om de Strip’. Dat betekent dat alles draait om cartoons. Iedereen heeft er veel zin in. Het wordt een echt scoutingkamp, compleet met vuurkuilen en alles wat scouts nodig hebben en leuk vinden. Er zal nog lang over nagepraat worden. In november staat er een reünie op het programma voor alle leden en oud-leden. We zijn er trots op dat de club al zo lang bestaat. Het is niet vanzelfsprekend dat een vereniging het zo lang volhoudt. Dat hebben we natuurlijk te danken aan alle kinderen en vrijwilligers die gek zijn van scouting én door iedereen die onze activiteiten mogelijk maakt. Op naar de 100 jaar!”