Nationale Kunstweek

11 t/m 19 november

In KunstKade werken verschillende Waddinxveense kunst- en cultuurorganisaties samen en zetten ideeën en initiatieven om in activiteiten die bijdragen aan kunst en cultuur in Waddinxveen. Tijdens de Nationale Kunstweek – van 11 tot 19 november 2023 – worden veel activiteiten georganiseerd, óók in Waddinxveen. 

Try-out Salsa dansmiddag
GRATIS bewegen op muziek!

Op woensdag 15 november nemen de drummers van VONK hun instrumenten mee, zodat iedereen mee kan doen om het ritme van de salsa aan te geven. En wie wil de dansvloer op? Op het pleintje bij ijssalon Luciano maken we er een Salsa-feestje van. Voor jong en oud! 

Verzoek-Vinyl: kom genieten van muziek
GRATIS muzikale ontmoetingen! 

Op zaterdag 18 november, tussen 11 en 15 uur kan iedereen luisteren naar de live Jukebox van cultuurprijswinnaar Kuno Mooren. Kies je plaatje en geniet van muziek, kom met je verhalen en laat je verrassen bij Cultuurhuys De Kroon op het Gouweplein. 

ESCAPE de kunst
Zin in een escaperoom?

Altijd al eens een escaperoom willen ontwerpen? We gaan brainstormen over het maken van een escapeROOM in Waddinxveen! Of je nu wel of geen ervaring hebt maakt niet uit: heb je zin in wat nieuws, help jij mee om van Waddinxveen een steeds gaver dorp te maken of heb jij nog studiepunten voor school nodig? En lijkt het je leuk om andere creatievelingen en fans van escaperooms te ontmoeten? Aanmelden kan via kunstkade@waddinxveen.nl. 

Wad Klein: samen bouwen aan een miniatuur Waddinxveen
De grote opening is op 16 maart! 

In Waddinxveen bouwt een groot team enthousiaste mensen sinds september aan een miniatuur Waddinxveen. Wad Klein vertelt het verhaal van ons dorp en in teams wordt er inmiddels hard gebouwd. Op 4 november klonk het officiële startsein en kregen de teams ieder hun module. Van november tot en met januari wordt er samen gebouwd. De teams worden geholpen met workshops en inspiratiesessies. Die gaan onder andere over de geschiedenis van Waddinxveen en het maken van miniatuuronderdelen uit de natuur. In februari en maart volgend jaar worden de module platen afgebouwd in de expositieruimte waar uiteindelijk Wad Klein komt te staan: in Wereldwijd aan de Mauritslaan 55. 

Belangrijke data:

Dinsdag 21 november | 19.30 – 21.00 uur | Workshop ‘van idee naar uitwerking & op schaal werken’ | Wereldwijd | Gratis toegang | voor deelnemers en geïnteresseerden 

Deze workshop helpt als je een idee hebt en tips wil om het te realiseren. Hoe begin je eigenlijk? En hoe werkt het als je op schaal wil werken?!

Woensdag 13 december | 15.30 – 17.00 uur | Workshop ‘hergebruik maken van materiaal in jouw miniatuur wereld | SK-Lab | Gratis toegang | Voor deelnemers en geïnteresseerden 

Een miniatuur wereld maken kan op verschillende manieren en daarbij kan je ook gebruik maken van materiaal uit de natuur of recycle materiaal. Hoe doe je dat? Dat leer je in deze workshop! (bomen maken, circulair gebruik van materiaal)

Meer info en aanmelden via www.Waddinxveen.nl/wadklein of wadklein@waddinxveen.nl

Workshop Houtskooltekenen voor kinderen

Ben jij tussen de 9 en 12 jaar oud? Op zaterdag 11 november kun je bij Vonk in Cultuurhuys De Kroon (1e verdieping) aan de slag met houtskool. In een echte workshop leer je hoe je met houtskool jouw favoriete knuffel omzet in een fantasiedier. Of hoe je een zelf bedachte game figuur tekent. En het leuke is? Deze workshop is helemaal gratis.

10.30 – 12.00 uur: voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. Teken je favoriete knuffel na of maak er een fantasiedier van

12.30 – 14.00 uur: voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Teken je eigen game character

Wat is er allemaal te doen in Waddinxveen?

“Kunst en cultuur leeft in Waddinxveen!”

Maak kennis met de Dwarsfluit

Heb jij altijd al willen weten hoe het voelt om te spelen op een dwarsfluit? Dan heb je de kans op zaterdag 18 november in diverse workshops. Ze vinden plaats op de 1e verdieping van Cultuurhuys De Kroon (in de lokalen van Vonk) en deelname is gratis.

10.30 t/m 12.00: Kennismaking Dwarsfluit, voor alle leeftijden
Ben je altijd al gefascineerd geweest door de klanken van de dwarsfluit? Of ben je op zoek naar een nieuw avontuur op muzikaal gebied? Ongeacht je leeftijd: de dwarsfluit biedt een geweldige kans om jezelf uit te drukken en te genieten van muziek.

12.30 t/m 14.00: Opfris Dwarsfluit, voor volwassenen
Ontdek de dwarsfluit opnieuw met onze verfrissende cursus voor volwassenen. Speelde je vroeger en wil je je vaardigheden nieuw leven inblazen? Onze Opfris

workshop voor volwassenen is precies wat je nodig hebt!

14.00 t/m 15.30: Coaching van je klassieke ensemble
Speel je samen, in een duo of groter ensemble en ben je op zoek naar verfijning van je interpretatie en wil je de kunst van het samenspel perfectioneren? Schrijf in voor deze workshop om je ensemble te laten coachen