Waddinxveen

in beweging!

Yes, we mogen weer! Door Corona konden we lange tijd veel dingen niet doen. Met de restaurants, sportscholen en theaters gesloten moesten we op zoek naar andere activiteiten. En die vonden we massaal in het wandelen. Ook in Waddinxveen trok iedereen zijn of haar wandelschoenen graag aan. Wandelen is hip, harstikke populair én ook nog eens goed voor je gezondheid.

Eén van die fanatieke wandelaars is Miriam van der Laan. Zij zet dagelijks als het even lukt 10.000 stappen, alleen of met haar gezin. “Ik ben in januari begonnen met die challenge en kreeg er onwijs veel energie van. Door weer en wind trek ik mijn wandelschoenen aan en ontdek ik de mooiste routes in en rond Waddinxveen. Ook mijn kinderen wandelen graag mee én dat is ook nog eens ontzettend gezellig! Polder Bloemendaal is toch wel een favoriete route. Je ontdekt er allerlei dieren en de kinderen zijn dol op het trekvlot: ze blijven heen en weer gaan. Als ik ’s avonds nog niet mijn doel heb gehaald, ga ik na het eten nog even een blokje om. Soms ga ik ook wel alleen wandelen en zet ik een goede podcast of luisterboek aan. Dan loop ik soms zelfs een extra rondje omdat ik zo graag het einde wil horen. In juni is de challenge afgelopen en ik heb het ruimschoots gehaald! Ik ben van plan om wel lekker te blijven wandelen. Maar of ik in de toekomst elke dag die 10.000 stappen haal is nog de vraag.”

Alternatieve route voor Waddinxveen Wandelt!

In 2019 liep jong en oud(er) nog vier avonden lang dwars door Waddinxveen met de Avond4daagse. Helaas kon dit vorig jaar niet doorgaan en ook dit jaar gooide Corona roet in het eten. De organisatie van Waddinxveen Wandelt vond het tijd voor een alternatief. Daarom hebben ze vier routes uitgezet die allemaal starten vanaf het Gouweplein. Vanuit daar gaan ze allemaal een andere kant op. Elke route is circa 5 kilometer lang. De echte fanatiekelingen kunnen twee routes nog uitbreiden door een extra rondje Gouwebos (+3,3 km) of ‘t Weegje (+4,5 km) te doen. Heb jij alle vier de routes gelopen? Dan ontvang je de welverdiende Waddinxveen Wandelt medaille! Tijdens de wandeling kun je ook verschillende vragen beantwoorden. Die zijn samen met het Historisch Genootschap Waddinxveen bedacht. Ze gaan over vroeger en nu: wanneer en hoe is Waddinxveen ontstaan; in welk open water werd er vroeger zwemles gegeven enz. Daarnaast zijn er ook speciale vragen voor kinderen en zijn er tijdens de route ook leuke opdrachten. Leuk voor iedereen dus.

Wil je ook wandelen in Waddinxveen? Inschrijven kan via waddinxveenwandelt.nl. Na inschrijven krijg je een tasje thuisgestuurd met daarin de routes en een programmaboekje. Aanmelden kan tot en met 12 juli. En je kan zelf bepalen wanneer je gaat wandelen om drukte te vermijden. Wandelen in een heerlijk zonnetje vind je wellicht leuker dan wandelen in de regen. Dus wanneer start jij met de route?

Lopend vuurtje

Op eerste en tweede Pinksterdag organiseerde MEER in Waddinxveen een 7 kilometer lange wandeling in Waddinxveen Noord of Zuid. Ruim 300 wandelaars hebben meegedaan aan dit ‘Lopend Vuurtje’. Het doel was om elkaar echt goed te leren kennen. Alle deelnemers gingen op pad met interessante gespreksonderwerpen en leuke vragen die al lopend beantwoord konden worden.

Ontdek eens wat nieuws..

Ben jij klaar met de hele tijd hetzelfde rondje in je wijk? Ontdek dan eens Polder Bloemendaal! Hier geniet je van mooie uitzichten, kievitsbloemen en prachtige waterpartijen. En er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld. Wandel tussen en over de landerijen en vindt onderweg ook nog informatie over het gebied. Dit groene veenweide poldergebied heeft een lange historie en er groeit en leeft van alles. Maak kennis met tientallen soorten weidevogels, ontdek legakkers, koebochten of pestbostjes. Wandelen in Polder Bloemendaal kan via zes routes van allemaal verschillende afstanden: van 1,5 kilometer tot bijna vier kilometer. Welke route je ook pakt: het belooft een leuke tocht te worden. Alle routes zijn ook erg leuk voor kinderen! Pak bijvoorbeeld een van de trekvlotten om naar de overkant te gaan óf loop tussen de koeien naar je eindpunt. Tussendoor een kop koffie? Ook dat kan in Polder Bloemendaal!