OpHef

Waddinxveens blond bier

Vanaf eind november is er een nieuw biermerk in Waddinxveen: OpHef (in Waddinxveen). Het bier is speciaal gebrouwen voor de Waddinxveners. De naam verwijst naar de hefbrug én naar de commotie en beweging, die dit blonde bier in Waddinxveen zal gaan veroorzaken.

De bieren van OpHef worden echte collectoritems in een stoere 1,5 liter fles in cadeauverpakking. Daarmee zijn ze uitermate geschikt als een echt Waddinxveens cadeau tijdens de feestdagen, een relatiegeschenk of voor in het kerstpakket.

Een echt collectors item

OpHef bier is niet zomaar een biertje. De bieren hebben een prachtig etiket van een Waddinxveense kunstenaar. Elk jaar wordt een andere kunstenaar benaderd om het ontwerp van het etiket te maken, met een typerende afbeelding van Waddinxveen. En dat natuurlijk kenmerkend is voor de stijl van die kunstenaar. Zo wordt elke jaarlijkse uitgave van het bier weer uniek, maar het zet ook de Waddinxveense kunst en cultuur in de spotlight. Het etiket van het eerste OpHef-bier is gemaakt door kunstenaar Ruud Kooger (Kooger Kunst). Hij maakt al ruim 10 jaar opvallende kleurrijke muurschilderingen en schilderijen. Ruud gebruikt daarbij spuitbussen en/of kwasten en werkt op muren, canvasdoeken, panelen en driedimensionale objecten. Hij voert in opdracht professionele kunst- en designopdrachten uit en werkt voor particulieren, het bedrijfsleven, de overheid en stichtingen, zowel in Nederland als in het buitenland.

www.ophefbier.nl

Lionsclub Waddinxveen Tsuytende heeft het initiatief genomen voor dit unieke bierproject. Zij maken onderdeel uit van het wereldwijde netwerk van Lionsclubs, dat als motto heeft ‘We Serve’. Met dit bierproject maken de Waddinxveners dit motto in meerdere opzichten waar: het steunen van lokale doelen en het ‘serveren’ van een kwaliteitsbier. De opbrengst van de verkoop van elke fles wordt voor 100% besteed aan Waddinxveense goede doelen. De Lions-club heeft speciaal voor dit bierproject een webshop ontwikkeld www.ophefbier.nl. Hier kan iedereen één of meer flessen van deze unieke uitgave bestellen.

“Elk jaar wordt een andere kunstenaar benaderd om het ontwerp van het etiket te maken.”