Sporten in

Coronatijd

De wereld ziet er in coronatijd heel anders uit. Dat geldt ook voor het sporten. Door de maatregelen kun je niet sporten zoals je gewend bent. Sportclubs doen er alles aan om het sporten voor hun leden mogelijk te maken, natuurlijk binnen de corona regels. Een hele klus waarbij de leden van het bestuur soms lang zitten te puzzelen…

Blijven bewegen bij TOOS Waddinxveen

Willem-Jan Kerkhoven, coördinator gym en turnen bij TOOS: “Bijna al onze lessen kunnen doorgaan. Tijdens de eerste Coronagolf hadden we nog virtuele lessen, maar dat is nu niet nodig. In de eerste plaats zorgen wij voor een goede hygiëne. We desinfecteren continue onze handen én alle toestellen worden regelmatig schoongemaakt. Voor de aerobicslessen gebruiken wij matjes of steps, waarmee het voor de leden heel duidelijk is wat hun plek is. Dat is een goede manier om de 1,5 meter afstand zichtbaar te maken. Hierdoor hebben we wel de groepsgrootte iets moeten verkleinen. Voor het turnen is dit een ander verhaal. Onze trainers dragen mondkapjes in de lessen voor volwassenen en de rol van de trainer die vangt wordt zoveel mogelijk door de jeugd zelf ingevuld. Uiteraard kijken we wel naar de veiligheid, dat staat voorop! Tot slot hebben wij voor iedere les een Corona verantwoordelijke die ervoor zorgt dat de regels worden nageleefd. In de meeste gevallen is dat de trainer of docent.”

“We desinfecteren continue onze handen én alle toestellen worden regelmatig schoongemaakt.”

Samen een balletje slaan, het kan!

“Met tennis, ook in het dubbelspel, is het vrij makkelijk om afstand te houden,” vertelt Nico Dolmans. Hij is voorzitter van Tennis- & Padelvereniging De Gouwe Smash. “Voor de veiligheid van onze leden hebben we wel een aantal aanpassingen gedaan. Bijvoorbeeld in de accommodatie, die al in de eerste coronagolf is ingericht volgens de adviezen van de tennisbond. Daarmee was onze accommodatie al snel corona-proof. Inmiddels ligt dat anders, want nu mogen we alleen nog op het park zijn om te sporten. Een baan reserveren wordt daarom vanuit huis gedaan en we hebben het clubhuis moeten sluiten. Heel vervelend, maar wij zijn al heel blij dat onze leden kunnen blijven sporten.”