WadCultureel 2021

op 10, 11 en 12 september

Ook dit jaar is het Gouweplein in september hét domein van de kunst- en cultuurliefhebbers. Natuurlijk met inachtneming van alle coronaregels, maar zoals het er nu naar uitziet, gaat dat helemaal goed komen. Op vrijdagavond opent WadCultureel met een klassiek concert. Zaterdag presenteert cultureel Waddinxveen en omgeving zich op de verschillende podia en tijdens de Kunst- en Cultuurmarkt. Daarnaast wordt ook de cultuurprijs uitgereikt, is er Waddinxveen’s Got Talent, wordt er geschilderd bij ‘Montmartre’ en zijn de Waddinxveense monumenten open. Ook is er dit jaar weer Waddinxveen Bakt! en sluit WadCultureel traditiegetrouw op zondag af met Jazze aan de Nesse. Kortom een bomvol weekend vol kunst en cultuur. Ben jij er ook bij op 10, 11 & 12 september?a

Waddinxveen Bakt! Leef je uit met fruit!

Bak jij graag en maak jij wel eens een taart met ‘een verhaal’? Doe dan ook mee met Waddinxveen Bakt! In Waddinxveen leven inmiddels tientallen verschillende culturen samen en dat maakt Waddinxveen Bakt tot een culinair cultureel festival. Bak jij de lekkerste Hollandse appeltaart, Marokkaanse gehakttaart of bijvoorbeeld Turkse notentaart? Dan zoekt WadCultureel jou! Belangrijk is wel dat er een verhaal te vertellen is over de taart. Wat maakt het bijzonder? Of wat is de herkomst? In 2021 is het thema ‘Leef je uit met fruit’! De organisatoren hebben hier zo hun ideeën bij, maar deze kunnen waarschijnlijk niet tippen aan jouw bakkersmentaliteit.

Meld je nu aan via wadcultureel.nl

Iedereen bakt zijn taart thuis en op zaterdag 11 september wordt de taart gepresenteerd in de kraam van Waddinxveen Bakt! op het Gouweplein. De taart wordt beoordeeld door een professionele jury en bezoekers van WadCultureel kunnen je taart ook proeven. Wie de lekkerste, mooiste, fruitigste en creatiefste taart bakt, is de winnaar van Waddinxveen Bakt! 2021.

Waddinxveen treedt op!

Dansen, muziek maken of toneel spelen; het komt allemaal voorbij op 11 september. Voor bezoekers een perfecte kans om gratis te kunnen genieten van bijzondere optredens en demonstraties. Op verschillende podia rondom het Gouweplein merk je pas echt wat Waddinxveen allemaal te bieden heeft. Al die dansgroepen, musici, zangers, koren en toneelverenigingen hebben dan de kans om hun talent te laten zien én horen.

Kunst- en Cultuurmarkt

Hoe leuk is dat? Struinen langs de kraampjes van de Kunst- en Cultuurmarkt, het kloppend hart van WadCultureel. In kramen op de Marktstraat en in het Warnaarplantsoen vind je een aanbod van cultuur, kunst of hobbyisten en ontdek je wat er allemaal gebeurt in Waddinxveen! Op de markt zijn ook aanbieders van leuke, bijzondere cadeaus, kleding en sfeerartikelen.

Jazze aan de Nesse

Dé afsluiter van WadCultureel is al jaren het muziekfestijn ‘Jazze aan de Nesse’. Ook dit jaar komen de beste Jazzbands bijeen op de Nesse voor een prachtige show. Luister naar de melodieën van de bands tijdens een drankje op één van de terrassen.