Weggooien? Mooi niet

Breng het naar het Repair Café

In Nederland gooien we veel weg. Ook spullen waar bijna niets mis mee is en die na een (eenvoudige) reparatie gewoon weer bruikbaar zijn. Niet de kennis om het zelf te repareren? Geen probleem! Het Repair Café Waddinxveen aan de Mauritslaan kan je zeker verder helpen. Met ruim 15 deskundige vrijwilligers en reparatiekennis en – vaardigheden is er altijd iemand die graag jouw (kleine) meubels, huishoudelijke apparaten, fi etsen, speelgoed, kleding en meer weer bruikbaar kan maken. En het draagt ook nog eens bij aan een duurzame samenleving. Het Repair Café Waddinxveen is één keer in de maand op zaterdag geopend (iedere tweede zaterdag). En dan staan de vrijwilligers graag voor jou klaar.

Plek voor gezelligheid

Je vindt Repair Cafés op honderden plaatsen in Nederland en België. Repair Cafés zijn gratis toegankelijk en draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt ge-houden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Sinds 2019 is er ook een in Waddinxveen. “We zijn begonnen met het Repair Café, omdat er te veel spullen worden verspild die nog prima bruikbaar zijn,” vertelt voorzitter Arnoud van der Palen. “Erg zonde en niet nodig. Daarnaast heeft het Repair Café ook een sociale functie en doet het zijn naam eer aan: het is een echt café! Heb je niks te repareren, dan kan je een lekker kopje koffi e of thee nemen en inspiratie opdoen aan de leestafel. Of helpen met een reparatie van iemand anders.”

Samenwerking

“We hebben een mooie samenwerking met Gered Gereedschap, waarmee we ook samen in het pand zitten. Zij hebben ons bij de opening gereedschap gegeven om alle apparaten weer piekfi jn te laten werken. En waar we klein be-gonnen, zijn we nu aan het groeien. We werken met 15 vrijwilligers, maar met de toenemende vraag kunnen we nog veel enthousiastelingen gebruiken. Daarnaast proberen we de prak-tische vaardigheden over te dragen aan de jon-gere generatie. Bijvoorbeeld door ook in de toe-komst lessen op scholen te gaan geven. Aardig om te zeggen is ook dat wij geen concurrentie zijn voor professionele reparateurs. Eerder juist een samenwerkingspartner.”

Ook vrijwilliger worden?

“We zijn nog steeds hard op zoek naar meer vrijwilligers. Ben jij of ken jij een handige man of vrouw die op onze afdeling techniek een extra paar handen kan zijn? Meld je dan vooral aan. Ook naar gastheren en -vrouwen zijn we hard op zoek.” Aanmelden kan via info@repaircafewaddinxveen.nl.

WAAR EN WANNEER

Elke tweede zaterdag van de maand Eerstvolgende: 11 december 2021 Tijd: 9.00 – 13.00 uur
Locatie: Mauritslaan 55, Waddinxveen
(bij Gered Gereedschap)