Welke stijl heeft jouw
kerst dit jaar?

Kerstdecoraties zijn er in alle soorten en maten. Esther Springer van ES Giving & Living weet daar alles van. In haar gezellige winkel aan de Kanaalstraat 4A biedt ze allerlei leuke kerstspullen aan. Van hout, stof of metaal én Esther en haar team helpen je graag met een goed advies. Als je hier een kadootje koopt ben je verzekerd van succes: het wordt met veel zorg ingepakt en dat is nou precies waar de kerst om draait. Esther: “Voor veel mensen is Kerst tegenwoordig ook een feest van trends. Elk jaar is er een nieuwe stijl van versiering van de kerstboom en de kerstdecoraties. Die wordt door de trendwatchers en de kerstmarketeers bedacht en bepaald. Heb je vorig jaar jouw kerstballen in een bepaalde kleur gekocht? Dan kan het zo zijn dat dit jaar de stijl en de kleuren flink veranderd zijn. Dat betekent voor iedereen die trendgevoelig is, dat je opnieuw aan de slag mag. Hoewel, ook met de ballen en de piek van vorig jaar, kun je een heerlijk kerstfeest hebben!”

Traditionele kleuren…

Met de traditionele kerstkleuren, goud, parelmoer, dennengroen en verschillende kleuren rood, zit je eigenlijk altijd goed. Met sneeuw en Dickens-achtige of Efteling-achtige decoraties. Dit jaar zie je veel klassiekers als treintjes, arrensleeën én koetsen in Dickensstijl. Als decoratie op tafel of in de boom.

 

 

…of in pastelkleuren?

Dit jaar staat kerst in het teken van pastelkleuren, zoals lichtgroen, oudroze
en een beetje blauw. Of aubergine, terra en amber. Je maakt het spannend in en om het huis door deze kleuren aan te vullen met sprankelende metallic accenten, bijvoorbeeld goud, zilver en koper. Zo krijg je een fi jn warm gevoel in huis, waardoor je de kerstspullen het liefst nog tot april van het volgende jaar laat staan.

Aandacht voor kerstdecoraties

De trend van nu kerstdecoratie van papier. Bij voorkeur met gerecyclede papierpulp. Dat is niet hagelwit, maar heeft een zachte natuurtint. Je ziet uitvouwbare grote kerststerren en kerstballen, mini-lampionnen en uitvouwdieren. Voor aan de wand of voor in de kerstboom. Je kunt je eigen kerstitems zelf in elkaar zetten, maar ben je niet zo’n knutselaar? Dan kun je de papieren kerstdecoraties natuurlijk ook gewoon shoppen.